Arama
En son konular
En iyi yollayıcılar
Osman | ||||
aligazian | ||||
mehmetgazi | ||||
dahidebullu | ||||
roseten | ||||
adrian | ||||
clementine | ||||
xay | ||||
karakol | ||||
lütfiye ünal |
Kimler hatta?
Toplam 6 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 6 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 219 kişi Paz 30 Tem. 2017 - 2:49 tarihinde online oldu.
Çorbalar...
1 sayfadaki 1 sayfası
Çorbalar...
Patates ve Mısır Çorbası
Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
30gr margarin (tereyağı da güzel oluyomuş )
4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış(pastırma kullanmayıp yağda kızdırılmış nane veya pul biber de kullanılabilir)
1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı un
1lt (4 sb) tavuk suyu
8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış
200gr konserve mısır
2 yumurtanın sarısı
1 sb yoğurt (ayran da işe yarıyor)
maydanoz
Hazırlanması:
Yağları bir tencerede eritin. Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin. 5 dakika kavurup unu ilave edin. Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin.
Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin.
Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. (Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir.) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın.
pişirmek için acele etmeyin isterseniz kendim daha denemedim denediklerime * koyarım ama pek azında olur heralde *
Çorbayı yaptım millet sonra eklenen o yumurta sarısı yoğurt karışımını eklemeden dha güzel bence,gerçi benimki pastırma ve tavuk suyu olmadan yapıldı hatta az önce bitirdim bi anda aklıma esti yapmak bu arada 8-10 patates çok ben 2 orta boy patates kullandım bir de mısırları eklemeden önce çorbayı blendırdan geçirdim güzeldi bence
Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
30gr margarin (tereyağı da güzel oluyomuş )
4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış(pastırma kullanmayıp yağda kızdırılmış nane veya pul biber de kullanılabilir)
1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı un
1lt (4 sb) tavuk suyu
8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış
200gr konserve mısır
2 yumurtanın sarısı
1 sb yoğurt (ayran da işe yarıyor)
maydanoz
Hazırlanması:
Yağları bir tencerede eritin. Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin. 5 dakika kavurup unu ilave edin. Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin.
Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin.
Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. (Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir.) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın.
pişirmek için acele etmeyin isterseniz kendim daha denemedim denediklerime * koyarım ama pek azında olur heralde *
Çorbayı yaptım millet sonra eklenen o yumurta sarısı yoğurt karışımını eklemeden dha güzel bence,gerçi benimki pastırma ve tavuk suyu olmadan yapıldı hatta az önce bitirdim bi anda aklıma esti yapmak bu arada 8-10 patates çok ben 2 orta boy patates kullandım bir de mısırları eklemeden önce çorbayı blendırdan geçirdim güzeldi bence
En son clementine tarafından Cuma 3 Ekim 2008 - 18:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
clementine- Asistan
- Mesaj Sayısı : 19
Kayıt tarihi : 17/09/08
Yaş : 31
Geri: Çorbalar...
Mahluta Çorbası
Malzemeler:
2 kuru soğan, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,75 litre tavuk suyu*
200gr kırmızı mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış
100gr pirinç, ayıklanmış ve yıkanmış
karabiber
2 tatlı kaşığı toz kişniş
tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 limon
*yazar 2 tavuk bulyon kullanarak yapmayı önermiş, dilerseniz kendi yaptığınız tavuk suyunu bir miktar su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.
Hazırlanması:
Soğanları yağda kavurun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın.
Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın. Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin.
Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin. (tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız)
Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin.
Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın.
Mahluta ile ilgili Lübnan'a ait bir çorba olarak anıldığı ama aynı zamanda Antakya taraflarında da aynı isimle yapıldığı bilgisi de verilmiş tarifle beraber,paylaşayım dedim
Malzemeler:
2 kuru soğan, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,75 litre tavuk suyu*
200gr kırmızı mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış
100gr pirinç, ayıklanmış ve yıkanmış
karabiber
2 tatlı kaşığı toz kişniş
tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 limon
*yazar 2 tavuk bulyon kullanarak yapmayı önermiş, dilerseniz kendi yaptığınız tavuk suyunu bir miktar su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.
Hazırlanması:
Soğanları yağda kavurun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın.
Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın. Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin.
Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin. (tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız)
Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin.
Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın.
Mahluta ile ilgili Lübnan'a ait bir çorba olarak anıldığı ama aynı zamanda Antakya taraflarında da aynı isimle yapıldığı bilgisi de verilmiş tarifle beraber,paylaşayım dedim
clementine- Asistan
- Mesaj Sayısı : 19
Kayıt tarihi : 17/09/08
Yaş : 31
Geri: Çorbalar...
Kestaneli Sebze Çorbası
Malzemeler:
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kereviz, soyulup küp küp doğranmış
1 havuç, soyulup küp küp doğranmış
10-15 pişmiş kestane, küp küp doğranmış
3-4 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber
Hazırlanması:
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kavrulunca salçaları ekleyip 1-2 defa çevirin.
Ardından sebzeleri ve kestaneleri ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Kaynama noktasına getirip altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar -yaklaşık 20 dakika- pişirin. Pişince blendırdan geçirin. çok koyuysa azar azar kaynamış su ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
En son tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kereviz, soyulup küp küp doğranmış
1 havuç, soyulup küp küp doğranmış
10-15 pişmiş kestane, küp küp doğranmış
3-4 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber
Hazırlanması:
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kavrulunca salçaları ekleyip 1-2 defa çevirin.
Ardından sebzeleri ve kestaneleri ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Kaynama noktasına getirip altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar -yaklaşık 20 dakika- pişirin. Pişince blendırdan geçirin. çok koyuysa azar azar kaynamış su ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
En son tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın.
clementine- Asistan
- Mesaj Sayısı : 19
Kayıt tarihi : 17/09/08
Yaş : 31
Geri: Çorbalar...
kabak ve patates çorbası
malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, yemeklik doğranmış
2 patates, küp küp doğranmış
1,5lt su
2 kabak, soyulup küp küp doğranmış
1-2 avuç dolusu doğranmış maydanoz
tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı taze soğan, doğranmış
hazırlanması:
1. 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanı ve patatesleri 2-3 dakika kavurun. suyu tencereye ekleyin. kaynayınca kabakları ilave edin. kısık ateşte 8-10 dakika kaynatın.
2. bu arada 4 yemek kaşığı zeytinyağını doğranmış taze soğanlarla rondodan veya blendırdan geçirip bir kenara alın.
3. patatesler yumuşayınca doğranmış maydanozları ve tuzu ekleyin. çorbayı blendırdan geçirin. tabaklara aldığınız çorbanın üzerine soğanlı yağdan damlatarak servis yapın.
malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, yemeklik doğranmış
2 patates, küp küp doğranmış
1,5lt su
2 kabak, soyulup küp küp doğranmış
1-2 avuç dolusu doğranmış maydanoz
tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı taze soğan, doğranmış
hazırlanması:
1. 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanı ve patatesleri 2-3 dakika kavurun. suyu tencereye ekleyin. kaynayınca kabakları ilave edin. kısık ateşte 8-10 dakika kaynatın.
2. bu arada 4 yemek kaşığı zeytinyağını doğranmış taze soğanlarla rondodan veya blendırdan geçirip bir kenara alın.
3. patatesler yumuşayınca doğranmış maydanozları ve tuzu ekleyin. çorbayı blendırdan geçirin. tabaklara aldığınız çorbanın üzerine soğanlı yağdan damlatarak servis yapın.
clementine- Asistan
- Mesaj Sayısı : 19
Kayıt tarihi : 17/09/08
Yaş : 31
Geri: Çorbalar...
Brokoli Çorbası
Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın.
Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin.
3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.
Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin.
Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin.
Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın.
Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın.
Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.
brokoli çorbasını denedim ama malzemelerde biraz oynama yapmuştım,hatırlamıyorum :S ama ben beğendim bu çorbayı yalnız söyleyim biraz bebek maması gibi oluyor
bu arada ben brokoliler haşlanmış ve blendırdan geçirilmiş olarak eklemiştim...
Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın.
Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin.
3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.
Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin.
Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin.
Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın.
Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın.
Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.
brokoli çorbasını denedim ama malzemelerde biraz oynama yapmuştım,hatırlamıyorum :S ama ben beğendim bu çorbayı yalnız söyleyim biraz bebek maması gibi oluyor
bu arada ben brokoliler haşlanmış ve blendırdan geçirilmiş olarak eklemiştim...
clementine- Asistan
- Mesaj Sayısı : 19
Kayıt tarihi : 17/09/08
Yaş : 31
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma 9 Ocak 2009 - 20:19 tarafından clementine
» ....
Paz 23 Kas. 2008 - 20:37 tarafından karakol
» Tuvalet Konuşmaları
Paz 16 Kas. 2008 - 15:35 tarafından aligazian
» Cehennem Sloganları
C.tesi 15 Kas. 2008 - 23:21 tarafından aligazian
» Karınca
Ptsi 10 Kas. 2008 - 20:58 tarafından aligazian
» PES 2009
Paz 9 Kas. 2008 - 15:49 tarafından aligazian
» Atmosferde süper sera gazı
C.tesi 8 Kas. 2008 - 16:25 tarafından dahidebullu
» HIV virüsü tek bir hücrede bile hayatta kalabiliyor
C.tesi 8 Kas. 2008 - 16:23 tarafından dahidebullu
» Küresel ısınmayı durduran kaya
C.tesi 8 Kas. 2008 - 16:21 tarafından dahidebullu